preskoči na sadržaj

Osnovna škola Selnica

 > O školi
O školi

OŠ SelnicaOsnovna škola Selnica zajedno sa Područnom školom Zebanec obuhvaćaju naselja: Bukovec, Donji Koncovčak, Donji Zebanec,  Gornji Zebanec, Merhatovec, Plešivica, Praporčan, Selnica, Zaveščak i Zebanec Selo, koja prema postojećem administrativno-teritorijalnom ustroju pripadaju Općini Selnica, i naselje Štrukovec koje administrativno pripada gradu Mursko Središće.

Iz ovoga je vidljiva složenost u organizaciji prijevoza učenika jer je udaljenost pojedinih naselja od glavne prometnice veća od 7 km, a nastava se odvija u dvije smjene. Iako je čl. 69. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi pravo na besplatni prijevoz učenika ograničeno udaljenošću tj. brojem kilometara, s obzirom na konfiguraciju terena, raštrkanost naselja i neizgrađenu prometnu infrastrukturu koja bi jamčila sigurnost pješaka, naročito nas veseli što su u suradnji sa osnivačem stvoreni uvjeti koji svim učenicima jamče mogućnost korištenja školskog autobusa.

Sigurnost učenika u prometu znatno je povećana obilježavanjem novog pješačkog prijelaza sa horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, a izgradnjom pješačko-biciklističke staze bit će još i znatno veća. Traženi stupanj sigurnost postići će se tek realizacijom projekta dogradnje škole za prelazak u jednosmjenski rad, u sklopu kojeg će se predvidjeti i autobusno stajalište u okviru škole.

OŠ SelnicaBudući se s početkom ove školske godine počinju primjenjivati i Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, a u nekim dijelovima i Državni pedagoški standard za osnovne škole, očekuje nas izazov postizanja strogih kriterija koje isti predviđaju u pogledu provođenja suvremene nastave.

Nastava u OŠ Selnica i PŠ Zebanec organizirana je u dvije smjene (prije podne - poslije podne). U tjednu u Matičnoj školi u prvoj smjeni je predmetna nastava, a u drugoj smjeni razredna nastava s tjednom izmjenom. U Područnoj školi Zebanec u tjednu prvoj smjeni su I. i III. razred, a u drugoj smjeni II. i IV. razred.

U svakoj smjeni su organizirana dežurstva i to od učenika IV. i VIII. razreda sa dežurnim učenikom i učiteljima (sa polugodišnjim planom dežurstva). Realizaciju dežurstva osiguravaju i planiraju razrednici četvrtih i osmih razreda, a učitelje ravnatelj škole.
Besplatan prijevoz ostvaruje 167 učenika jer je veći dio naselja u općini udaljen od glavne prometnice i do 7 kilometara.

OŠ SelnicaModernizacijom prometnica te spajanjem prometnih pravaca stvoreni su uvjeti za kvalitetniji i sigurniji prijevoz učenika, te novim redom vožnje nema više gubljenja vremena u čekanju autobusa u dolasku ili odlasku učenika, a sam broj autobusnih linija je neograničen.

Eko himna
e-Dnevnik
Lista linkova je prazna
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Arhiva dokumenata
Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Selnica / Jelačićev trg 2, HR-40314 Selnica / www.os-selnica.skole.hr / ured@os-selnica.skole.hr
preskoči na navigaciju